Blog

Spoznajte zázračnú silu stromov

07.02.2013 21:40

Spoznajte zázračnú silu stromov

Láka vás šum lesa, mohutné kmene stromov a zrazu ani neviete, prečo sa po prechádzke horskou cestičkou cítite tak fajn? Liečivá energia stromov nepôsobí blahodarne iba na dušu, ale aj telo. Vyberte si ten svoj kmeň a neváhajte ho objať, zložiť naň svoje starosti a odísť s pozitívnou mysľou. Veď nie nadarmo sa hovorí, že človeku sa pri bútľavej vŕbe uľaví. Môže to byť však aj breza, buk, lipa, alebo pevný dub.

 

Objať a nič viac
Tiež ste si všimli, koľko stromov má v sebe vyryté srdiečka šťastných, nešťastných, alebo už dávno rozpadnutých lások? Tak práve tento spôsob nie je vôbec vhodný na vylievanie si srdca. Ak máte ťažkosti, veľkosť stromu veľmi ochotne prijme zlú energiu, aj problémy vašej mysle. Všetko to však ide ohľaduplne, bez toho, aby bolo potrebné si svoj strom demonštratívne označiť. Postačí vám tri až päť minút.

Dotknúť sa stromu dlaňou, prejsť jeho kontúry, stíšiť myseľ a pripadne objať kmeň. Že to vyzerá ako z nejakého filmu o divej Báre? Ani nie, sama pocítite úžasný prílev energie a nedáte na silu týchto „šumiacich“  velikánov dopustiť. Prvým predpokladom je však vnútorné stíšenie, načúvanie lesu, staňte sa súčasťou miesta a  pre dnešnú prechádzku nechajte Mp3 prehrávač doma.

Choďte do lesa
Práve teraz je ten pravý čas, aby ste sa rozlúčili s letom a energiu do zimných mesiacov načerpali aj prostredníctvom lesného porastu. Stromy totiž pred odchodom na zimný spánok majú ešte dostatok energie. Nie je však vhodné dotýkať sa ich krátko na jar, keď začínajú pučať, vtedy chvíľu počkajte a keď sú opäť kvitnúce a v plnej sile, sú pripravené aj na vaše ruky. Energiu môžete zbierať z každého stromu, okrem topoľa a gaštana. Tie naopak nasávajú z okolia zlú energiu, ale preto sú vhodné, aby vás zbavili nejakého neduhu, ktorý ste možno cez leto získali. Či už ide o bolesti chrbtice, nespavosť, alebo agresivitu. Stromy toho vedia pohltiť naozaj mnoho. Pri „rituáli“ odovzdávania zlej energie sa postavte ku stromu chrbtom a myslite na to, ako sa všetok zlé z vás pomocou jeho miazgy a koreňov vpíja do hlbín zeme.

Tajomstvá stromov

Hoci vás pritúli každý, vyberte si ten svoj. Aj stromy majú svoje charakteristické vlastnosti. Tak napríklad lipa nie je len tak náhodou symbolom zamilovaných. Už od čias, keď liečivám kraľovali babky bylinkárky sa traduje, že najlepšie zaberá na zlomené srdce. Navyše ak si pod ňu zájdete s partnerom, dohliadne, aby sa spory rýchlo rozplynuli. Keď už sme ale pri tej láske, plodnosti napomáha, vŕba, úspešne sa flirtuje pri hruške a parádne rande zažijete pod rozkvitnutou čerešňou.

 

Strom na každý neduh
Hoci alergikov neteší, breza je jedným z najvďačnejších stromov. Je ideálna na bolesť hlavy a uľavuje pri ženských problémoch. Urýchľuje hojenie a zlepšuje kvalitu vlasov, navyše zbavuje hnevu, zlosti, aj prchkosti a pomôže vám poraziť aj nepriebojnú povahu. Jedľa vyrovnáva tráviace ťažkosti spôsobené zlou energetickou vyváženosťou a okrem podpory dýchania tíši rozbúrené emócie. Navyše na sexuálny život je lepšia ako drahý sexuológ. Treba skúsiť. Učenie na skúšku vám pôjde dobre s chrbtom opretým o kmeň dubu.

Jelšu si k dotykom a objatiu vyberte v prípade, že máte podozrenie na frigiditu, alebo potrebujete povzbudiť materské impulzy a zmyselnosť. To sú azda tí najznámejší pomocníci z lesnej ríše, ale ak vám je niektorý strom milý, či už niekde na obľúbenom mieste, alebo v záhrade, pokojne s ním zotrvajte v objatí. Skúste vypnúť mozog a nechať sa naplniť novou energiou. Budete prekvapená, čo s vami strom dokáže, bude to však príjemný a očisťujúci zážitok.

Autor: Cosmopolis

Ľudia a lesy

24.08.2011 13:38

       V Európe v posledných desaťročiach umele znovu zalesnili rozsiahle územia , ale stále tu nachádzame aj súvislé pôvodné lesné porasty a pozostatky pôvoných lesov, ktoré kedysi pokrývali krajinu. Majú bohatšiu flóru a faunu, vyskytujú sa tu aj menej obvyklé  druhy stromov a krov než v súčastných umelých výstavbách.

     Pre našich predkov bol les nenahraditeľnou časťou života. Zabezpečoval im dve veci: drevo ana stavbu domov alebo im slúžil ako palivo. V dôsledku toho sa vyvinul systém  prerezávania lesov. Pre dobre spracovaný prierezkový les sú typické riedko rozstúpené vysoké stromy, ktoré nebránia prístupu svetla k rastlinám pod nimi. Kríkové poschodie, ktoré je pravidelne zrezávané tak, že tvorí mohutné pne, pre nedostatok svetla vyháňa dlhé výmladky. Vysoké stromy poskytujú stavebné drevo na rôzne účely. Vyťažené stromy sú nahradené novými a les tak tvorí mozaiku všetkých vekových kategórií. Čistinky, ktoré vznikajú preriezkou, umožňujú prístup svetla až k lesným bylinám, a preto rastliny ako prvosienky v týchto porastoch priam prekvitajú.

Prečo byť stromom ?

12.08.2011 16:22

     Hlavnou výhodou stromov je množstvo svetla, ktoré sa im dostane, kedže sú vyššie ako ostatné rastliny. Ich nevýhodou je, že musia prežiť dlhý čas na jednom mieste. 

     Ak sa požiare, zosuvy pôdy alebo výchrice pravidelne opakujú, možu stromy zahynúť bez toho, že by zamechali potomstvo. Prírodné podmienky väčšiny mierneho pásma stromom vyhovujú a ľudská činnosť je hlavným faktorom vystupujúcím proti nim. Napríklad, je známe, že 4000 rokov pred našim letopočtom bola celá Veľká Británia pokrytá lesmi, ktoré vyničili ľudia so sekerami a ohňom

Prvá správa

09.08.2011 15:17

Dnes bol spustený náš nový blog. Prosím sledujte ho, budeme sa snažiť prinášať vždy aktuálne informácie. Čítať správy tohto blogu je možné aj cez RSS kanál.